– Hai er skumle, men ufarlige!

Siden tidenes morgen har Hollywood prøvd å tjene penger på å skape frykt, og de har lykkes så til de grader! Filmen Jaws er et meget godt eksempel på dette. En film som handlet om en hai på jakt etter mennesker.
Siden den gang har redselen for hai vært enorm, men statistisk sett er hai kanskje det siste du burde være redd for, selv om du i dette sekund sitter og leser dette på en strand i Australia :)

«Hai er ikke farlig? For en idiot Christian er!» sitter du kanskje å tenker. Faktumet er at hai i gjennomsnitt kun dreper 6 mennesker i året. Ja, du leste riktig! Det er faktisk flere som dør av lynnedslag, enn hai. (kilde)
Så hvis du ønsker å definere hai som farlig, hvilket grunnlag gjør du det på? Fordi haien er stor og har skarpe tenner? For jeg kan jeg fortelle deg at kuer står for over 20 dødsfall hvert år (kilde)

Hai er kun farlig hvis det føler seg truet, f.eks hvis noen befinner seg i territoriet sitt, eller hvis den er på jakt etter mat. Men som du har skjønt er ikke hai på jakt etter mennesker. Det er vel heller omvendt. Homo sapiens drepte over 100.000.000 hai i fjor, samtidig som hai tok 6 menneskeliv (kilde)
Hai spiser sel og delfiner, og vet ikke hva et surfebrett er :) Så når en surfer ligger og plasker, ser haien en sel eller delfin som er uoppmerksom og klar til å spises.

Heldigvis finnes det mennesker som dedikerer livet sitt til å motbevise den falske informasjonen vi har fått inn med teskje. Og ved å bruke Instagram gir det stor effekt, ettersom bildene mildt sagt er utrolige!

Søk opp OceanRamsey på Instagram, og se flotte og utrolige bilder av kjæresteparet som både svømmer og berører hvithai.

Din kommentar må godkjennes før den publiseres.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s