– Tooji: homsen som fikk halve kongeriket og presten.

Da det kom frem at Vatikanet og dens prester hadde hatt sex med uttallige barn, nådde det dessverre ikke forsiden i norske papiraviser. Da det kom frem at Tooji hadde lot som han hadde hatt sex i en kirke, fikk det nesten hele forsiden til Dagbladet.

Og der kunne egentlig innlegget mitt stoppet, for det sier faktisk alt om våre holdninger. Det som er farlig og ekte skyver vi under teppet, det som er uviktig sladder, blir ukens samtaleemne rundt middagsbordet og på arbeidplassen.

Se for deg dette: Alejandro Fuentes er naken med en jente og de kysser og later som de hadde sex i en kirke. Hadde dette skapt oppmerksomhet? Ja. Hadde det nådd forsiden til Dagbladet? Nei. Er det samme handlig? Ja.
Så hvorfor er det annerledes når to gutter later som de har sex i enn kirke, enn når en gutt og en jente gjør det? Det kan bare være to grunner.

#1: Fordi flertallet av oss synes det er ekkelt.
#2: Fordi reglionen som presenteres i kirkene verden rundt hovedsaklig ikke tolererer homofili.

Med andre ord: To årsaker hvor det er våre holdninger som er problemet, ikke de homofile! To problemer som Tooji visste eksisterte, og som han bevisst spilte på for å få oppmerksomhet rundt emnet (og seg selv). Så i stedet for å angripe Tooji, angriper jeg holdningene bak det som gjør at så mange nå ser ned på det Tooji gjorde. Han satte ting på spissen for å få oppmerksomhet rundt et emne – noe som er helt naturlig i den sammenheng. Og la meg presisere, for det virker faktisk som at folk har helt glemt dette: han hadde faktisk ikke sex i kirken – i motsetning til prestene verden rundt.

Så spørsmålet jeg stiller dere er: er det Tooji som har gjort noe galt, eller er det grunnlaget som vi dømmer han etter som er galt. Svaret ditt vil definerer deg som person.

Internettsider.no, lysblå og marine.

Din kommentar må godkjennes før den publiseres.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s