– Svar på prosessvarsel fra Elden.

Hei Elden.

Viser til din mail der du fremmer krav i form av et usedvanlig lite rettsbetryggende tvistevarsel. Om dette varsel virkelig kommer fra advokatfirmaet Elden DA med organisasjonsnummer 980 162 389, fremgår ikke av oversendt mail fra 28. februar 2013 klokken 16:24 – men jeg anser under sterk tvil at det virkelig er advokat John Christian Elden som er avsender.

Kjernen i det du fremmer som påstander i din mail til meg, ser tilsynelatende ut til å konsentrere seg rundt adjektivet «morsom». Du lanserer nyordet «umorsomifisert» tilknyttet min ELDENELDEN-blogg  og du skriver:

«det er mulig du tror du er morsom».

Videre truer du med at ingen advokat i hele kongeriket vil representere meg ved en rettssak ved å tilskrive meg følgende:

«Du oppfordres defor nøye til å tenke deg grundig om, eventuelt ved bruk av en av de mange advokater du har vært i kontakt med i følge din blogg fra idag. Jeg er ikke i tvil om at de vil dele min oppfating om dette spørsmålet.»

At denne trussel inneholder ordfeil som «defor» og «oppfating» tolkes av denne part som at dette neppe er en veloverveid trusselhandling, noe som er av en så formildende karakter at dette ikke vil bli fulgt opp nærmere.
Jeg er gitt frist til klokken 12.00 fredag den 1. mars til å komme med et tilsvar og jeg gjør dette i denne omgang svært kortfattet.
En rettsbehandling av mine to blogginnlegg ønskes kjærkomment velkommen. Jeg anser det som svært viktig at en uhildet domstol etablerer noen prinsipielle kjøreregler for hvor stor ytringsfrihet en nettbasert blogger skal innrømmes.

Vi ses derfor i retten Elden.————————————————————————————————————-

Eldens prosessvarsel:

Jeg har fra nettavisen mottatt ditt nye bloggutkast for å inngi tilsvar til dette før de eventuelt lager en sak

Jeg gjør oppmerksom på at din blogg under fremstår som like sjikanerende overfor de involverte parter som den forrige som du fjernet

Den er like identifiserende som den oprinnelige i sin sjikane ikke bare overfor Aaberge og Hennie, men også med din henvisning til Hodejegerne, dansepartner, sangpartner og Holzweiler

Dersom du publiserer bloggen (på nytt) er nærværende å anse som et tvistevarsel etter tvistelovens § 5-2 om at det uten nærmere underretning vil bli tatt ut søksmål mot deg med krav om erstatning og oppreisning etter skadeerstatningslovens § 3-6. Samtidig tas forbehold om at forholdet anmeldes til politiet med krav om straff; eventuelt at det reises privat straffesak etter reglene i straffeprosesslovens kapitel 28.

Det tas også forbehold om å be Oslo Byfogembede om å nedlegge publiseringsforbud. Dette vil i denne sak ikke representere et inngrep mot reglene om forhåndssensur da innholdet er kjent og åpenbart rammes av straffelovens bestemmelser.

Du anses å handle mot bedre vitende hvis du til tross for gårsdagens korrespondanse velger å legge ut sjikanen på nytt.

Også den forige sjikane – artiklen i umorsomifisert versjon – omfattes av de samme straffe- og erstatningsbestemmelser, og varselet gjelder også den. Det bes i den sammenheng opplyst hvor mange av dine 178 000 treff som er fra før artikkelen ble fjernet. Det bes videre opplyst hvilke markedsmessige vilkår du har knyttet til din blogg av hensyn til beregning av erstatningskrav.

Du holdes også anvarlig for gjengivelse og Google-cache gjegivelser av det du publiseres, da det tok noe lengre tid å få fjernet det straffbare materialet derfra enn det du selv fjernet. Det er påregnelig at det samme skjer igjen.

Dette tvistevarsel sendes deg på vegne av Tone Damli Aaberge, Aksel Henie, Lene Nystrøm og Andreas Holzweiler. De vil hver for seg vurdere om saken skal følges videre opp og på hvilken måte.

For Nystrøms vedkommende er varselet kun knyttet til forrige blogg, da nærværende utkast ikke slik jeg ser det kan anses å ramme henne.

Det er mulig du tror du er morsom, men jeg kan forsikre deg om at det ikke oppfattes slik av de du rammer med din sjikane. Du oppfordres defor nøye til å tenke deg grundig om, eventuelt ved bruk av en av de mange advokater du har vært i kontakt med i følge din blogg fra idag. Jeg er ikke i tvil om at de vil dele min oppfating om dette spørsmålet.

Fristen for å gi merknader til dette tvistevarsel settes til 15 minutter før din blogg eventuelt legges ut, og senest i morgen klokken 12:00.

Du bes innen samme tidspunkt bekrefte at du ikke vil legge ut artikkelen i nedennevnte eller annen form.

mvh

John Christian Elden

Internettsider.no, lysblå og marine.

39 tanker på “– Svar på prosessvarsel fra Elden.

  1. Live and let live. hahahaha. Det er vel ikke mange smarte personer som gidder å gifte seg uansett som verden er blitt, og de blir heller ikke sjokkert over noe av dette. Det er bare pu… som teller, og de som ikke vil være med på leken har tapt eller må gå å gjemme seg.

Din kommentar må godkjennes før den publiseres.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s