– Død, sorg, himmelen og Gud.

Det er trist når noen vi har kjær dør. Veldig trist.

Vi, altså hjernen, søker derfor etter løsninger for å lette sorgen, slik at det skal bli enklere for oss å leve i etterkant. Vi har derfor oppfunnet en illusjon om at dem som dør kommer til et vakkert sted, kalt himmelen.

Helvette (korrekt men ulogisk skrivmåte: helvete) finnes, men dit kommer merkelig nok ingen vi kjenner.

Dette er jo egentlig en fantastisk måte å ta kontroll over folks handlinger, uten å bruke offentlige regler eller makt, noe verdens ledere har forstått og utnyttet godt.

Men dessverre finnes det ingen himmel, og det finnes ingen Gud. Det er vi som står til ansvar for våre handlinger, og det er vi som dreper, voldtar, slår og stjeler fra hverandre. «Himmelen» og «helvette» finner du på denne jorden, og det er opp til deg å sørge for at ditt liv går i riktig rettning.

Det er veldig mange som ser på himmelen som etalternativ, men det er få som virkelig har tenkt over hvordan man kommer til himmelen, eller hvordan det er der.

Her er 5 gode og logiske grunner til at himmelen ikke eksisterer:

– Kan du tenke i himmelen?

Vi er alle utstyrt med hjerner, som vi utnytter forskjellig. Her på jorden kan vi ved alvorlige uhell bli det vi kaller hjerneskadet. Vi blir liggende i en sykeseng, kan ikke snakke og skjønner ingenting. Med andre ord; uten en hjerne fungerer vi ikke. Når vi dør slutter hjertet og hjernen å fungere, og vi kremeres eller graves ned. Hvordan skal vi vite hva vi liker og ikke liker, uten en hjerne som forteller oss våre preferanser, basert på tidligere erfaring.

Uten hjerne, minner eller personlighet, hvordan skal vi kunne fungere i himmelen?

– Hva er himmelen?

Vi har alle forskjellige oppfattninger om hva vi elsker å gjøre. Noen elsker å ligge hjemme på sofaen, andre liker å feste døgnet rundt. Hva liker du? Hva vil du gjøre i himmelen?
Kan du fortsatt være sammen bestevennen din, eller sitter han og spiller spill ti timer om dagen? Apropos tid, finnes det egentlig noe tidrom i himmelen? Jeg mener, jeg tror neppe kineserne ønsker å sitte og lage klokker, når de først har fått fri.
Hva med han som alltid vil henge med deg. Han som alltid ringer deg for å finne på noe. Han du egentlig er litt lei av. Himmelen for han kan være å henge med gode venner som deg, men det siste du vil gjøre er å henge med han. Hvordan løses dette problemet?
Finnes det arbeid for de arbeidsnarkomane? Finnes det fotballlag for de fotballinteresserte? Finnes det penger i himmelen? Nei, for det materielle må lages av noen, og i himmelen tar alle det med ro… Eller?

Hva med dem som har hatt verden beste hjerter, men som bodde i slummen i Afrika. Vet de hva de ønsker seg? De har jo hverken opplevd, hatt eller sett noe.

– Hvor er himmelen?

Vi må ha GPS for å finne frem i Oslo, og vet ikke en gang hvor universet ender. Men himmelen, det eksisterer… Men hvor? Og hvor stort er det? For det må jo være jævelig stort med tanke på at det er et par stykker der allerede, og at vi om ca 110 år er 7 milliarder til som trenger et nytt sted å bo.
Er det forresten landegrenser i himmelen og hvordan forflytter vi oss hvis vi skal besøke hverandre?
Snakker vi fortsatt forskjellige språk?

– Hvor gammel er du i himmelen?

Kan du velge ønsket alder selv, eller lønner det seg å dø før du er 40 år? Hvis ikke du kan velge din egen alder, hvem velger alderen for deg? Hvis vi ikke kan velge alder selv, blir ikke det ikke litt urettferdig hvis du blir 60 år, mens bestevennen din blir 30?
Hva med din far eller mor? De ønsker nok like mye som deg, å være ung. Skal ditt bar, din mor og far, og din bestemor og bestefar ha lik alder som deg?

Finnes det egentlig noen alder i himmelen, og hvis det gjør det, endrer den seg?

– Hvem bestemmer at du skal til himmelen?

Du klarer så vidt å huske når du skal til tannlegen, eller hva du trenger i kjøleskapet, mens Gud, han husker alt. Alt hva du har gjort! Men for å huske hva du har gjort, må han også ha sett det. Han har med andre ord syv milliarder øyne, som han skal ha kontroll på 24/7. Umulig, men det utrolig hva Gud klarer, ikke sant?
Er det forresten rettferdig at kun én skal bestemme om du skal til himmelen eller ikke!? Finnes det noe rettferdighet i verden, så er det flere enn én som bestemmer om du skal til himmelen eller ikke. Men hvordan vurderes det? For det må jo vurderes. Eller er det vi som bestemmer hvor vi ender opp? Hvis jeg føler at jeg har levd et godt liv, burde ikke det holde.

Én tanke på “– Død, sorg, himmelen og Gud.

  1. Selvfølgelig finnes ingen himmel, eller helvete, eller gud. Men forestillingen om disse tingene gjennomsyrer hvert eneste folkeslag på jorden. Hvorfor? Jo, fordi alt dette med hvordan vi ble til, hvor vi ender opp, hva som forårsaker alt som skjer, er mysterier som krever en enkel forklaring. Vi som får barn: Hvordan forklarer vi det til barna på en forståelig måte? Jo, ved å gjøre det enkelt. Fortelle noe som ikke krever bevis. Det sitter i oss til vi blir gamle og dør, selv om det er fullstendig absurd for en som tenker.
    Vi snakker selvfølgelig om religion. Noe abstrakt, men legemliggjort i historier om Odin og Tor, Zevs/Jupiter, Jesus, Buddha og «gud» vet hvem. Det ble gode historier av det, og en del god moral.
    Religion har dermed vært brukt til mye godt, men dessverre også mye ondt. I middelalderen var de kristne på villspor med inkvisisjon (heksejakt) og avlat, og nå er det muslimene sin tur med sin maktsyke og terrorvirksomhet. Dette stikker dypt!
    Religionen blir vi aldri kvitt, for det vil alltid finnes ting vi ikke kan forklare. Vitenskapen forklarer mer og mer, men så blir det stadig oppdaget nye uforklarlige ting. Da er religionen (overtroen) god å ha!
    Voltaire (tror jeg det var) sa at om Gud ikke fantes, så ville mennesket oppfinne ham. Nå er han oppfunnet, og siden ingen egentlig verken kan bevise eller motbevise hans eksistens, så vil han nok overleve oss med god margin.

Din kommentar må godkjennes før den publiseres.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s